Galaxy Note е популярна серия, включваща бизнес устройства от висок клас, които допринесоха за превръщането на Samsung в най-големият производител на смартфони в света. Компанията няма намерение да се отказва от тази гама въпреки проблемите с Galaxy Note 7. Корейският производител вече работи над нов модел, който e с кодовото име "Great", предаде Pocket-Lint. Премиерата му най-вероятно ще стане факт през втората половина на годината. 

 

Това не е изненадващо, тъй като Samsung по традиция представят новия модел от серията през септември. По този начин компанията ще си гарантира максимално време, за да предотврати евентуални проблеми с батерията. В същото време Samsung искат да се фокусират изцяло върху премиерата на Galaxy S8 и Galaxy S8+, които още до лятото могат да се превърнат в най-продаваните смартфони на компанията досега.

 

Новият Galaxy Note 8 може да превърне Samsung в доминиращ фактор в пазара на фаблети. Все още можем само да гадаем какви спецификации ще ни предложи устройството. В момента знаем, че модела на международната версия на Galaxy Note 8 ще носи името SM-N950F. Samsung вероятно ще запазят стратегията и ще пуснат няколко различни конфигурации на фаблета на глобалния пазар.

 

Вижте как Samsung вече работи активно по Galaxy Note 8