Успешният бизнес модел на Samsung е свързан и с продажбата на хардуер на други производители. Компанията е известна с качеството на своите AMOLED дисплеи, но също така създава NAND и RAM памет, батерии, камери и др. Премиум смартфоните от висок клас на Samsung определено са едни от най-добрите устройства за мобилна фотография, които ще откриете на пазара.

Xiaomi e един от основните партньори на Samsung и вече използват в някои свои устройства 108-мегапикселовите камери от последно поколение на корейския гигант. Имаме всички основания да смятаме, че сътрудничеството им ще продължи и с тазгодишните смартфони на Xiaomi. Успоредно с това специалистите на Samsung инвестират средства и усилия в разработката на още по-добри технологии.

Популярният блогър IceUniverse разкрива любопитни детайли какво може да очакваме oт Samsung до края на годината. Според наличната информация компанията ще реализира премиерата на 200-мегапикселова камера за смартфони с технологията ISOCELL преди края на 2021г., информира TechRadar.

 

 

Все още няма информация кой ще бъде първия модел на Samsung, който разполага с  200-мегапикселова камера. Основен приоритет през годината ще бъдат гъвкавите смартфони, като някой от подготвяните модели от Galaxy Z бранда е възможно да привлича внимание с най-добрата камера на Samsung досега.

Колкото по-голям е сензора, толкова повече светлина ще бъде допускана при правене на снимки и видео клипове. В същото време по-високата резолюция ще гарантира повече детайли и информация в кадъра. Това е подходящо, когато приближавате обекти или "Crop"-вате дадена снимка.

Samsung са започнали работа и над 600-мегапикселови камери, но сензори с подобни характеристики изискват повече време, за да се отстранят наличните технологични предизвикателства

 

Още от Digtial: Samsung разработват 600-мегапикселова камера за смартфони