Предстоящият флагман на Samsung е обект на множество спекулации през последните седмици. Вече знаем, че компанията ще представи Samsung Galaxy S11 през февруари, а сега разбираме и на коя дата ще бъде специалното им събитие. Samsung потвърдиха официално, че следващото им Galaxy Unpacked събитие ще се проведе на 11 февруари в Сан Франциско. Най-вероятно тогава ще видим за първи път и новата генерация устройства от серията Samsung Galaxy Fold.

 

 

Eдна от снимките придружаващи поканата за събитието показва гъвкав смартфон, който има класически "Clamshell" дизайн и наподобява визията на Motrola Razr (2019). Именно това се очаква да бъде най-голямата разлика между Samsung Galaxy Fold 2 и неговия предшественик. Освен новият механизъм за вертикално сгъване на дисплея се очаква екрана да е с големина от 6.7 инча и да включва ултратънко стъклено покритие. Този модел ще работи с Android 10 и Samsung One UI 2.1.

 

 

Samsung Galaxy S11 може да бъде представен с името Galaxy S20 като предстоящата серия ще включва три различни смартфона. Стандартният модел ще предложи 6.2-инчов дисплей с тройна задна камера, която използва 108-мегапикселов обектив. Базовата версия ще е с 8GB RAM, 128GB памет и 4000mAh батерия, съобщава PhoneArena. Другите конфигурации ще имат 6.7" и 6.9" дисплеи, като високата производителност ще се дължи на Qualcomm Snapdragon 865 и Samsung Exynos 990 процесори.

 

Още от Digital: Изтече информация за размерите и задната камера на Samsung Galaxy S11 (Galaxy S20)