Samsung Galaxy S10 представлява третото поколение на смартфоните, което работи с гласовата услуга Bixby. Интеграцията на допълнителен хардуер бутон за активиране на виртуалния асистент започна още със Samsung Galaxy S8/S8+. Едно от най-желаните подобрения в тази функционалност от потребителите е да има как да персонализират действията на Bixby бутона. Добрата новина е, че Samsung вече са готови с решение, което ще улесни работата ни с услугата. 

 

Новите смартфони на компанията са първите, които са базирани на функцията "Bixby Key Customization". Благодарение на нея собствениците на устройства Galaxy ще могат да изберат приложение от трети страни, което да стартират с натискането на бутона. Предвидена е и възможност да изберете дали това да става с едно или две кликвания и допълнително да настроите функциите на Bixby например да стартира Alexa или Google Assistant, предаде Маshable. 

 

 

Все пак от компанията уточниха, че не само Samsung Galaxy S10 ще поддържа "Bixby Key Customization". От обещаха софтуерен ъпдейт, с който ще разшири обхвата на функцията и до други смартфони. Първоначално изискването ще е ъпдейт към Android 9.0 Pie. Компанията също така представи още няколко подобрения в BIxby, които да я направят още по-бърза и полезна за всички. Все пак "Bixby Key Customization" предизвиква най-голям интерес.

 

Oще от Digital: Samsung ще си партнират с Google, за да подобрят гласовата услуга Bixby