LG и Samsung са най-големите технологични гиганти в Южна Корея и също така водят невероятна конкуренция помежду си в индустрията особено по отношение на телевизорите и разработването на следващото поколение дисплеи за мобилни устройства. Вероятно сте запознати, че много от големите производители зависят изцяло от други брандове, за да получават необходимите компоненти за създаването на своите джаджи и вероятно най-добрия пример за това са Samsung и Аpple. Според много анализатори те ще продължат да си партнират и в разработванeто на дисплеите за първия OLED смартфон iPhone, чиято премиера вероятно ни очаква през 2018г..

 

Новите данни на AndroidHeadlines са доста интересни и разкриват, че сега от Samsung са изразили желание да се снабдяват със следващото поколение филми на LG, за да разработват извити дисплеи за своите смартфони Galaxy. Корейският производител вече патентова на свое име технология, която позволява създаването на панел, който като гривна да се постави на ръката на потребителите и след това да приеме първоначалната си форма. Все пак това си е технология от бъдещето, като от Samsung проявяват интерес към съвсем различен метод за производство на дисплеи на своя конкурент, които поддържат широкоекранния формат 21:9. 

 

В момента той намира масово приложение в кината, а идеята на LG е да свързва дисплеите на смартфоните с вътрешни вериги от компоненти и това е предимство в техния форм фактор, която нито една друга компания не може да предложи. Шефът на мобилната дивизия на Samsung вече потвърди, че те ще използват най-добрите компоненти за бъдещите си устройства с бранда Galaxy без значение кой ги произвежда. Информацията е много интересна, тъй като показва, че LG изглежда имат по-добра технология от своя конкурент, както и, че най-вероятно ще я използват първи в своите смартфони, но със сигурност ще е интересно да видим как ще се развият отношенията между тях. 

 

Вижте как Samsung и LG ще сложат край на телевизорите с 3D дисплеи