Samsung е най-големият производител на OLED дисплеи в световен мащаб. Това е водещата причина компанията да е лидер в сегмента на телевизорите и смартфоните. Корейският гигант също така доставя екрани и на други брандове в индустрията, с което допълнително генерира приходи от своя хардуер. Лидерската позиция на Samsung в производството на дисплеи, обаче не означава, че компанията не се нуждае от външни доставки на подобни компоненти. 

Пазарни наблюдатели от DisplaySupplyChain твърдят, че вече са стартирани преговори за евентуално партньорство с BOE Technology, Желанието на Samsung е да доставят дисплеи за някои от бъдещите си устройства от премиум сегмента. Конкретен интерес за компанията предстлавляват панелите с големина от 6.67 инча, които са базирани на OLED технологията, съобщава AndroidHeadlines.

Teзи дисплеи ще намерят място в поне един от моделите Samsung Galaxy S21, които ще видим в началото на 2021г. Партньорството между двете компании, обаче може да обхване още Samsung Galaxy A91, който се очаква да има същия размер и ще бъде представен официално преди края на годината.

 

 

Преговорите между двете страни се очаква да дадат официален резултат и преди юни да бъде обявено сътрудничеството между Samsung и BOE Technology. Любопитен факт е, че в момента BOE са най-големият производител на LCD дисплеи за смартфони в света. В същото време компанията е на трета позиция в сегмента на OLED екраните, който се доминира от Samsung и LG.

Бизнес стратегията на корейския гигант вероятно е свързана с желание да намалят цената на някои от предложенията си в средния ценови клас. Доставянето на определено количество OLED екрани от BOE също така ще освободи ресурси за производството на гъвкави дисплеи.

Колкото по-голяма е конкуренцията, толкова по-ниски са цените и това са процеси, които ще имат директна полза за самите потребители. Apple също искат да доставят дисплеи от BOE, които ще намерят място в iPhone 12 и това е поредното потвърждение за качеството на продукцията и колко надежден партньор е BOE Technology.

Партньорството с Apple и Samsung е гаранция, че компанията ще продължи да бъде влиятелен фактор в пазара на смартфони.

 

Oще от Digital: Samsung ще увеличат четирикратно производството на дисплеи за гъвкави смартфони през 2020г.