Samsung виждат огромен потенциал в няколко технологии, които могат да намалят зависимостта им смартфоните и памет модулите, които продават на други производители. Корейският гигант подготвя внушителни инвестиции в три сфери: изкуствен интелект, самоуправляващи автомобили и 5G мрежи. Плановете на Samsung са доста сериозни, тъй като ще осигурят финансиране в размер на $22 млрд. за разработване на тези технологии в следващите три години.

 

В момента Samsung печелят най-много от смартфони, попупроводници и телевизори, но искат да разгърнат влиянието си и в други пазарни ниши. Осигуреното финансиране трябва да превърне Samsung в глобален лидер в сферата на изкуствения интелект, 5G мрежите и автономните автомобили. Ако стратегията им проработи сегашното финансиране ще гарантира дългогодишен растеж и дивиденти от тези три ключови технологични сектора, информира ТheWallStreetJournal.

 

 

Планираните инвестиции ще осигурят над 40 хил. нови работни места и се очаква проектите на Samsung да бъдат подкрепени и от правителството на Южна Корея. Компанията планира да отвори нови изследователски центрове в Европа и САЩ, както и специален екип от над 1000 учени, които ще разработват изкуствен интелект. Специално внимание ще се обърне на съвместните проекти с Harman в сферата на автономните автомобили, както и изграждането на 5G инфраструктура.

 

Още от Digital: Всички устройства на Samsung ще поддържат изкуствен интелект до края на 2020г.