Системите за оптична стабилизация на изображенията са характеристика, която често сме свикнали да виждаме в смартфоните от премиум сегмента. Тази функция има основна роля да правим по-качествени снимки, докато когато сме движение и скоро може да стане част от по-достъпните устройства. 

Конкуренцията между водещите производители е изключително сериозна и това ще принуди компаниите да започнат да предлагат OIS системи в по-евтините си устройства. Първият водещ бранд, който ще възприеме тази стратегия е Samsung. 

Идеята на корейския производител е новите представители на популярната серия Galaxy A да предложат на потребителите системи за оптична стабилизация на изображенията. В момента OIS функцията намира място в премиум устройствата с Android на най-големия производител на смартфони в света. 

При всички положения интеграцията на OIS в по-евтините модели на Samsung с бранда Galaxy A имат потенциала да привлекат повече потребители към популярната серия. Първите смартфони, които ще се възползват от новата стратегия на Samsung ще са достъпни още преди края на 2020г. 

 

 

Системите за оптична стабилизация на изображенията използва комбинация от хардуера и софтуерна обработка, за да се редуцира замъгляването на обектите в изображенията. По този начин можете да подобрите качеството на снимките и да си спестите правенето на няколко кадъра, докато постигнете желания ефект. 

Другото предимство на OIS е, че компенсира недостатъците на все по-малките камера сензори за смартфони. Компактните им размери са подходящи за мобилните устройства, но означава, че използват по-малко светлина в условия на ниска осветеност. 

Системите за стабилизация отстраняват този проблем, премахвайки замъглените обекти, чрез стабилизиране на обектите в кадъра. Функцията определено ще направи Galaxy A в още по-атрактивен избор за потребителите в средния ценови клас. 

Премиерата на новите модели от серията ще стане факт през втората половина на година и това ще са първите модели от този бранд, поддържащи оптична стабилизация на изображенията. Тепърва ще разбираме повече за плановете на Samsung да подобрят допълнително възможностите на устройствата с бранда Galaxy A до края на 2020г.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy A Quantum e първият 5G смартфон с квантов чип за сигурност