Вече ви информирахме, че Samsung разработват прототип на сгъваем смартфон с името Project Valley, а ако всичко върви по план компанията смята да ни го покаже за първи път по време на технологичното изложение MWC 2017. Тук е момента да уточним, че събитието ще се проведе между 27 февруари и 2 март в испанския град Барселона и това вероятно ще е едно от най-интересните устройства, които ще видим на него. Сега в интернет се появи нова информация, която ни позволява да научим повече детайли за този проект на Samsung, който се разработва с кодовото име "Project Valley".

 

Оказва се, че идеята на компанията е тогава да представи два смартфона, като единия от тях ще има сгъваем дисплей с диагонал от 5 инча, който може да се разгърне до големина от 8 инча и така да функционира като таблет, предаде PhoneArena. Концепцията е вдъхновена от книгите, като страниците на екрана ще могат да се сгъват една върху друга, докато втория модел ще има дисплей, който буквално може да се огъне наполовина, като те няма да са част от Galaxy S серията. Вместо това Samsung обмислят идеята да ги представят с името Galaxy X, за да акцентират върху уникалния им форм фактор и да ги разграничат от другите си устройства.

 

Самите дисплеи в тези модели ще бъдат базирани на OLED технологията и според някои анализатори дори ще могат да възпроизвеждат съдържание в 4K резолюция, което ще се превърне в другото им сериозно предимство. От компанията също така ще гарантират, че гъвкавите, прозрачни субстрати, от които са произведени ще бъдат достатъчно издръжливи и тънки, за да ги използват в реални продукти на пазара. По всичко личи, че много скоро най-накрая ще видим премиерата на първите смартфони със сгъваеми дисплеи, което може да промени изцяло представата ни за дизайна на тези устройства.

 

Вижте първите джаджи със сгъваеми дисплеи ще са достъпни на пазара през 2017г.