Samsung продължават да са глобален лидер в производството на OLED дисплеи и инвестират впечатляващи средства в развитието на тази технология. Компанията вече е готова с нов панел, който привлича вниманието ни с твърдението, че не може да бъде счупен. По този начин Samsung се надяват да сложат край на досадния проблем с изпускането и счупването на екраните на модерните смартфони. Още по-интересното е, че въпросния дисплей е с гъвкав форм фактор. 

 

 

Корейският производител вече е патентовал този компонент за бъдещите смартфони в Административната служба по безопасност и здраве към Министерството на труда в САЩ (ОSHA). Получаването на сертификата е свързано с провеждането на редица тестове с натоварвания, които покриват военните стандарти в страната, предаде TechRadar. Резултатите показват, че новия гъвкав ОLED издържа 26 изпускания от 1.2 метра на твърда повърхност без да получи нито една драскотина.

 

 

Експериментите включват и тестове при различни температурни условия, които варират в диапазона между 71 градуса и -31 градуса по Целзий. Дори и в тази ситуация върху гъвкавия OLED дисплей не се откриват следи от външно влияние върху повърхността и рамките му, което е доста впечатляващо постижение. Samsung виждат голямо бъдеще в тази технологията, но вероятно първите модели, които се възползват от нея ще бъдат представени през следващата година. 

 

Още от Digital: Каква е разликата между OLED дисплеите на смартфоните и телевизорите