Вече ви информирахме, че Samsung официално регистрираха търговската марка Galaxy X. Корейският гигант вече инвестира огромни средства, за да представи официално първия смартфон със сгъваем дисплей. На този етап Samsung успяват да изпреварят конкурентите си в разработката на подобни устройства. Данните от документацията за сертифициране на устройството не само потвърждават съществуването му, но и факта, че името на модела е "SM-G888N0".

 

Информация на Wi-Fi Alliance разкрива, че това устройство всъщност предсталява хибрид между смартфон и таблет, тъй като ще може да се използва в няколко различни режима на работа, съобщава AndroidAuthority. В момента знаем, чe Galaxy X ще има дисплей с OLED технологията и ще поддържа високоскоростните LTE мрежи. Oфициалната премиера ще е в първите месеци на следващата година. Със сигурност устройството ще се продава в ограничени количества.

 

В крайна сметка идеята му е да покаже, че този дизайн е възможен и Samsung могат първи да го предложат на потребителите си. Няма да е изненадващо, ако само след няколко години смартфоните със сгъавеми дисплеи се превърнат в реалност. LG също работят усилено над тази концепция и е само въпрос на време и те на свой ред скоро да са готови с подобен продукт. Ще е интересно да проследим как ще се развива конкуренцията между тях в тази новосъздаваща се пазарна ниша.

 

Вижте кога смартфоните със сгъваеми дисплеи ще се превърнат в реалност