Портфолиото на Samsung вече включва два смартфона с гъвкави дисплеи, които обаче имат съвсем различен дизайн. Докато Galaxy Fold e създаден да се разгръща и превръща в по-голям таблет концепцията при Galaxy Z Flip е напълно противоположна. Новият модел може да се сгъва в по-компактна форма, която лесно се побира в дланта на ръката. Samsung смятат, че това са само част от възможните приложения на технологията и бъдещите устройства могат да изглеждат още по-атрактивно.

 

Корейският производител е готов да доразвие концепцията и да разработи устройство, което може да се сгъва три пъти по подобие на буквата "Z". Идеята за смартфони, които се сгъват многократна не е нова и е нещо, което Samsung oбсъждат дълго време. Шефът на мобилната дивизия на компанията, Рох Тае-муун сподели пред TheKoreaHerald, че технологията позволява смартфоните да имат подобен дизайн, но въпроса е какви са реалните ползи за потребителите от многократното сгъване на дисплея.

 

 

Личното му мнение е, че не е далече момента, в който ще използваме големи сензори екрани позволяващи да ги сгъваме многократно и да ги носим съобразно личните ни нужди. Този дизайн ще размие напълно границите между смартфони и таблети. Samsung вече работят над по-добър механизъм за сгъване, който да е разположен под екраните на бъдещите им устройства. Гъвкавите смартфони са пазарен сегмент, в който компанията ще продължи да бъде изключително активна.

 

Още от Digital: Гъвкавите смартфони се нуждаят от по-добри приложения и здрави дисплеи, за да станат хит през 2020г.