Новият флагман на компанията продължава да предизвиква голям интерес месеци преди официалната премиера. Вече ви информирахме, че Samsung Galaxy S11 ще има 108MP камера. Сега разбираме допълнителни детайли за този ключов компонент на смартфона. Корейският производитле вече е регистрирал на свое име марката "Space Zoom" пред Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз (EUIPO).  Тази иновация се очаква да намери място първо в Samsung Galaxy S11.

 

Документите свързани с патена описват технология за мащабиране в снимките, при която не се губят детайли и не се вреди на оптималното качество на изображенията. Samsung експериментират с нова система на хибридно приближение, при която се използва реално увеличение от телефото обектива. Следващата стъпка е снимката да се обработи с дигитално мащабиране, което зуумва различни обекти без да редуцира максималната резолюция на снимките, съобщава gsmarena.

 

 

Според непотвърдена информация Samsung Galaxy S11 ще предложи телефото камера с 5х приближение. Все още не разполагаме с повече детайли за начина, по който ще работи "Super Zoom" технологията в смартфона. Много е вероятно тази иновация да се използва от всички версии на Galaxy S11, които ще дебютират на пазара. Официалната премиера на смартфоните ще стане факт на специално събитие, което ще се проведе на 18 февруари 2020г.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy S11 ще има Qualcomm Snapdragon 865 процесор и 12GB LPDDR5 RAM памет