Samsung вече предлагат разнообразно портфолио от фитнес гривни и смарт часовници за потребителите, които водят динамичен начин на живот. Най-атрактивните сред тях са Samsung Gear Fit 2 и Samsung Gear S2 и Gear S3. Корейският производител разработва ново устройство, което ще се казва Gear Fit Pro. Данните за този модел са генерирани от молба на Samsung за патентоване на тази търговска марка. Тя е подадена преди броени дни.

 

Teхническите спецификации на новата фитнес гривна все още не са известни. Все пак се очаква Gear Fit Pro да поддържа платформата Simband на компанията, предаде PhoneArena. Благодарение на нея потребителите могат да следят в реално време ключови показатели на здравословното си състояние, които се синхронизират в облачните сървъри на Samsung. Платформата предоставя данни за нивото на кислород в кръвта, температурата на тялото, сърдечния ритъм и др. 

 

Компанията също така подготвя голям ъпдейт на своето фитнес приложение S Health и вероятно Gear Fit Pro ще е едно от първите устройства, което ще работи с него. Предстои да видим дали няма да видим премиерата на джаджата по време на изложението MWC 2017 в края на февруари. Ако това не се случи Samsung ще използват IFA 2017 в началото на септември, за да ни покажат Gear Fit Pro. По всичко личи, че компанията иска да стане още по-влиятелен фактор в пазара на фитнес джаджите.

 

Вижте точни ли са в действителност фитнес тракерите