Samsung ще разширят атрактивното си портфолио от устройства с Chrome OS с премиерата на нов таблет от висок клас. Според информацията предстоящия модел ще представлява актуализирана версия на Galaxy Book, който работи с Windows. Кодовото име на предстоящия таблет е "Nautilus". Високата производителност ще се гарантира от процесор на Intel от седмо поколение. Интересното е, че Chrome OS версията ще разполага със Sony IMX258 камера.

 

Това е същия сензор, който се използва от смартфона LG G6, информира TechRadar. В момента повечето хромбуци имат стандартна уеб камера с HD резолюция. Новият таблет на Samsung ще предложи много по-добри възможности за снимане и излъчване на живо, което ще превърне камерата в основното му предимство. Sony IMX258 e f/1.8 сензор с големина от 1/3.6" и ъгъл на снимане от 71 градуса при 13-мегапикселова резолюция. LG G6 има и втора задна 13МР камера.

 

Очаква се устройството да има тъчскрийн с 12-инчов диагонал и да може да се използва като компактен лаптоп с прикачването на допълнителна клавиатура. Няма информация за другите технически спецификации на Samsung Nautilus. Включването на Sony IMX258 има потенциала да превърне таблета в най-доброто Chrome OS устройство за снимане на пазара. Можем само да гадаем какви други подобрения ще видим в предстоящия таблет на Samsung.

 

Вижте как да стартираме Google Chrome OS от USB устройство