Samsung инвестират внушителни средства в разработването на гъвкави дисплеи, но неочаквани хардуерни проблеми наложиха отлагането на премиерата на Galaxy Fold. Компанията вече работи усилено, за да отстрани тези дефекти и да стартира възможно по-бързо продажбите на смартфона на пазара. Докато очакваме това да се случи разбираме за още една иновативна концепция на Samsung, описваща устройство с подвижен дисплей, който може да се прибира в задния корпус. 

 

 

Корейският производител вече е патентовал пред World Intellectual Property Office (WIPO) прототип на смартфон, който с подвижен механизъм може да увеличи пространството в предната част с още 60%. Ако не го използвате този дисплей се скрива в самото тяло. При този режим можете лесно да приберете устройството в джоба. В случай, че искате да стартирате мултимедия е необходимо само едно кликване, за да активирате допълнителния панел, съобщава AndroidAuthority.

 

 

Представете си например, че имате компактен смартфон, който да използвате удобно с една ръка. Плъзгащият механизъм позволява да увеличите големината на екрана, когато това е нужно. Този дизайн е интересен, като Samsung могат да доразвият концепцията, като увеличат големината на сгъваемия панел. По този начин тъчскрийна може да се разгърне хоризонтално три или четири пъти, за да ви предостави достатъчно място за гледане на мултимедийно съдържание, приложения и игри.

 

Oще от Digital: Kакъв хардуер ще имат смартфоните с Android от висок клас през 2020г.