Samsung са един от глобалните лидери в производството на OLED дисплеи и активно работи над сгъваеми панели за мобилни устройства. Корейският гигант сега подаден молба за патентоване на уникален метод, описваща смарт гривна с малък дисплей, който не само показва информация, но може и да се огъва около китката. Това е само една от различните идеи на Samsung, които целят да ускорят навлизането на умни джаджи с подобен форм фактор на пазара. Документите разкриват още малко детайли за този интересен продукт.

 

Според описанието интелигентната гривна на Samsung има кръгъл дизайн и е доста по-широка от сегашните подобни предложения на компанията като Gear Fit 2 Pro, предаде AndroidHeadlines. Самият дисплей следва извивките на каишката и може да се движи, приемайки различни форми. Интересният дизайн би позволил на потребителите да го издърпат настрани извън основата на гривната, за да видят съдържанието показано на него и да го върнат в първоначалната позиция. Смарт джаджата работи с модифицирана версия на Android.

 

Все пак трябва да уточним, че засега идеята за подобно устройство е само концепция. Информацията от патента, обаче ни разкрива над какви прототипи работят в Samsung, за да създават първите джаджи с гъвкави дисплеи на пазара. Едва ли има потребител, който да не се вълнува от възможността да разполага с подобно мобилно устройство. Остава само да се въоръжим с търпение и да проследим колко време ще е необходимо да видим първите устройства с такъв дизайн на пазара.

 

Вижте пет неща, които трябва да знаем за гъвкавите дисплеи