Samsung доминират глобалния пазар на смартфони и водят ожесточена конкуренция с Apple в пазара на таблети, като също така проявяват голям интерес към концепцията "Интернет на нещата". Представителите на корейския производител виждат близко бъдеще, в което всички джаджи и смарт уреди, които използваме са свързани към интернет и планират да използват съвременните технологии, за да подобрят начина, по който шофираме. Идеята на Samsung e да произведе смарт дисплеи от ново поколение, което да пoзволи на водачите да останат концентрирани в пътя, вместо да се разсейват със своите смартфони, информира AdWeek. 

 

Екип от инженери на компанията заедно с Лео Бърнет, италианската YouTube звезда Кане Секо и създателя по мотокрос Едо Моси заедно ще си партнират в разработването на интересен прототип с името "Smart Windshield". На него те ще виждат в реално време цялата информация, от която се нуждаят като навигация до желаната от тях локация, GPS координати, но също списък с телефонни обаждания, съобщения от социални мрежи, имейли и др. на дисплея в предната част. Любопитна подробност е, че засега тази концепция на Samsung е оптимизирана за мотоциклети, но има потенциала да намери място в бъдещите автомобили на производителите.

 

В момента те демонстрираха възможностите на "Smart Windshield" на Yamaha Tricity 125 скутер, като смарт прозорците поддържат Voice-To-Speech технология, за да подобрят сигурността на мотоциклетите, тъй като в момента 25% от катастрофите сред младите хора са провокирана от факта, че те използват смартфоните си докато шофират. В момента Samsung експериментират с добавянето на допълнителни контроли около дисплея, както и такива в кормилото на мотоциклета. Свързването на "Smart Windshiled" към мобилните устройства става, чрез Wi-Fi и допълнително приложение, като тепърва ще проследяваме как ще се развива за в бъдеще този интересен проект.

 

Вижте ново дистанционно на Samsung ще контролира всички смарт уреди в домовете ни