Samsung вече предизвикаха голям интерес с премиерата на гъвкавия смартфон Galaxy Fold и ще продължат да инвестират сериозни средства в разработването на технологията. Корейският гигант вече е патентовал на свое име няколко концепции, които разкриват какви са бъдещите им планове. Инженерите на Samsung искат да представят устройство, което ще промени изцяло представата за начина, по който изглеждат смартфоните и мобилните джаджи, съобщава mspoweruser. 

 

Революционната идея на Samsung е да представят уникален дисплей, който позволява производството на едно устройство, което може да функционира като смартфон, таблет, умен часовник или друга мобилна джаджа. На практика това означава, че можете например да носите дисплея като гривна на ръката си, но в същото време да го разгърнете и използвате като голям таблет или да го превърнете в компактен смартфон. Самият патент е с името "Variable Stiffness Flexible Display".

 

 

Aко Samsung успеят да превърнат тази концепция в реалност могат да създадат изцяло нова продуктова категория в технологичната индустрия. Има много хора, които биха желали да разполагат с едно устройство, което да задоволява всичките им нужди. В случай, че и вие сте един от тях вероятно нямате търпение да разберете повече за тази концепция. Със сигурност можем да кажем, че Samsung ще се опитат да извлекат максимума от възможностите, които предлагат гъвкавите дисплеи.

 

Още от Digital: Аndroid ще поддържа и устройства с гъвкави дисплеи