Samsung вероятно са най-активната компания по отношение на разработването на сгъваемите дисплеи, които се надяват скоро да променят изцяло визията на смартфоните и другите мобилни устройства, които използваме. Корейският производител вече експериментира с интересен нов прототип, който носи кодовото име "Project Vallеy" и може да се превърне в първия модел с такъв дизайн в индустрията. Сега от Samsung регистрираха на свое име още един патент, който описва дизайна и начина, по който функционира смартфон със сгъваем дисплей, информира AndroidHeadlines.

 

Според данните самото устройство ще представлява модел, който е позициониран към най-високия ценови клас, който също така ще предложи сензор за пръстови отпечатъци и скенер за ириса на очите. В задната част е раположен порт за зареждане, който се показва само като сгънете смартфона, като поне засега от Samsung не са открили как да ви позволят да работите с него, докато го захранвате с енергия. Някои анализатори дори са на мнение, че още в следващите седмици ще разберем повече детайли за визията и характеристиките, които ще отличават този смартфон. 

 

Project Valley определено е интересна концепция, която Samsung ще използват не само, за да си осигурят важно предимство пред своите конкуренти, но и да се превърнат в лидер в производството на сгъваеми дисплеи. Само до преди няколко години подобна идея изглеждаше футуристична и дори абсурдна, но ето, че много скоро може да се превърне в реалност. Припомняме ви също, че според някои източници Apple също проявяват интерес към подобна технология и в следващите няколко години могат да използват такива панели в бъдещите модели iPhone.

 

Вижте OLED дисплеите ще превърнат сгъваемите джаджи в реалност