Samsung се превърнаха в една от първите компании, която започна да предлага аксесоари за безжично зареждане към смартфоните си. Тази функционалност и сега намира приложение в тазгодишните флагмани Galaxy S9 и Galaxy S9+. В индустрията се водят редица дискусии дали тези технологии са подходящи, като според някои потребители честото зареждане по този начин уврежда батерията. Има хора, които не харесват идеята да си купуват допълнителни аксесоари, но все пак доста собственици на смартфони одобряват подобни методи. 

 

Независимо от мнението ви по темата вероятно ще ви е интересно да научите, че Samsung патентоваха на свое има по-добра технология за безжично зареждане, информира TechRadar. Най-съществената разлика е, че новия метод премахва изцяло необходимостта смартфоните да бъдат поставяни на специални поставки, за да се захрани с електричество батерията им. Според информацията Samsung вече са сформирали специален екип от инженери, които работя активно, за да превърнат този проект в реалност. 

 

 

Ключовият фактор е използването на радио вълни, които са в състояние да зареждат мобилни устройства разположени на близка дистанция. Системата е допълнена от специален трансмитер, чиято цел е да конвертира електричеството в радио вълни с точната честота, която е необходима да се финализира процеса. Samsung дори искат да позволят това да се случва дори при наличието на големи обекти или стени. Можем само да гадаем кога корейския производител ще е готов с финалната версия на подобна технология.

 

Ето какво трябва да знаете за безжичното зареждане на смартфоните