Конкуренцията в пазара на смартфони е доста сериозна от началото на годината досега, което важи особено за устройствата от средния ценови клас. Водещите производители проявяват голям интерес към тази ниша, тъй като тези модели са най-търсени сред потребителите. Samsung планират да представят следващия си атрактивен смартфон в този сегмент, който ще бъде показан официално на 11 октомври. Много е вероятно тогава да видим за първи път новия Galaxy A9 Pro.

 

Устройството ще ни предложи много премиум функции от по-скъпите модели на компанията, но ще се продава на по-достъпна цена. Последните данни на ETNews разкриват интересна изненада, която Samsung подготвя на събитието на 11 октомври. Корейският производител ще сподели детайли за новата си стратегия в мобилната индустрия, на която ще залага през следващите месеци. Оказва се, че Samsung искат да намаляват постепенно цената на представителите на серията Galaxy A. 

 

Така ще направят моделите по-атрактивни за потребителите и ще сложат край на сегашната серия Galaxy J. Елегантният дизайн и премиум функциите се очаква да ги превърне в още по-голям хит в бюджетния клас. Samsung ще стартират и нова серия от достъпни смартфони, които ще носят името Galaxy M. Целта на гамата ще е да разшири влиянието на компанията в ключови пазари и да увеличи пазарния им дял за сметка на другите големи производители в индустрията.

 

Oще от Digital: Смартфоните от средния клас на Samsung ще получат Android Oreo в началото на 2019г.