Samsung вече представиха официално новата си атрактивна серия от смартфони Galaxy A (2016), която включва четири интересни устройства с Android OS с тънки размери и елегантен дизайн. Последните данни на SamMobile разкриват, че от корейския производител са започнали работата и над нов модел от висок клас, който носи кодовото име Galaxy A9 Pro. При всички положения можем да очакваме той да представлява подобрена версия на най-добрия смартфон от тази гама, а именно Galaxy A9, чиято премиера бе само преди месец, предаде PhoneArena. 

 

Именно това е основната причина Samsung да не бързат с премиерата му, но вече провеждат тестове с прототипи на Galaxy A9 Pro, чиито модели са обозначени като SM-A91000 в нейната база данни. Припомняме ви, че стандартната версия на устройството разполага с 6-инчов Super AMOLED дисплей, който поддържа Full HD резолюция, като едва ли можем да очакваме по-големия размери в новия смартфон. Много по-вероятно е Samsung Galaxy A9 Pro да е с по-компактно тяло, но да има панел с разделителна способност от 2560х1440 пиксела при осезаемо по-висока плътност.

 

Компанията почти сигурно ще преинсталира Android 6.0 Marshmallow в новото си бизнес устройство, като подобрения можем да видим и по отношение на камерата, процесора и вградения капацитет за съхранение на данни. Другите характеристики на Galaxy A9 Pro ще включват метален корпус, ултратънки размери и сензор за пръстови отпечатъци, като засега това са всички детайли, с които разполагаме за него. В заключение ще отбележим, че се очаква цената на неговия предшественик Galaxy A9 да е от порядъка на €450 в Европа.

 

Вижте колко ще струват смартфоните Samsung Galaxy A3, А5 и A7 (2016) в Европа