Смарт часовниците са пазарна ниша, която се възползва в положителен план от пандемията. От началото на кризата с COVID-19 досега се забелязва сериозен ръст в продажбите на устройствата в тази категория. В момента може да откриете разнообразие от умни часовници и фитнес тракери на водещите производители.

Това може да затрудни сериозно крайния избор. Добрата новина е, че може да откриете доста атрактивни предложения на изгодни цени. Аpple Watch регистрира най-високи продажби, но има много часовници, които работят с Wear OS. Това е операционна система, която се разработва от Google и е наследник на Android Wear.

Платформата е с отворен код и привлича вниманието на редица компании. Някои водещи брандове като Samsung, обаче залагат на алтернативен подход. Корейският производител е разработил алтернативна операционна система с името Tizen OS, която се използва от часовниците от серията Galaxy Watch.

По този начин компанията опитва да предложи нещо по-различно на своите потребители, както и допълнителни функционалности.

 

 

Амбициозната стратегия на Samsung да станат по-влиятелно име при умните часовници предвижда и промяна в настоящия бизнес модел. Именно заради това компанията обмисля да представи ново устройство с бранда Galaxy Watch, което работи под управлението на Wear OS.

Данните бяха потвърдени от IceUniverse - популярен блогър, който често ни информира за бъдещите планове на големите компании. Желанието на Samsung да представят устройство, което работи с Wear OS не е изненадващо. Този ход ще гарантира, че часовника се синхронизира и предлага по-добра интеграция със смартфоните с Android

Съществува и възможността Samsung да пуснат две различни версии, които оперират с Tizen OS и Wear OS. На този етап не разполагаме с данни за името на предстоящия часовник и неговите технически спецификации.

Последното устройство на Samsung, което използваше Android Wear - предшественика на Wear OS е Samsung Gear Live, чиято премиера датира от 2014г.

 

Oще от Digital: Как да почистим качествено смарт часовник или фитнес гривна