Водещите производители полагат много усилия да предоставят на своите клиенти уникални функции, които да отличат смартфоните им от конкуренцията. За нас потребителите това е добра новина, тъй като можем по-бързо и лесно да свършим работата си. Oт xda-developers ни информират, че Samsung вече работят над собствена алтернатива на популярната функция Apple AirDrop, която е достъпна за собствениците на iPhone. Засега името на този инструмент за смартфоните Galaxy е Samsung Quick Share.

 

 

Корейският производител продължава да провежда усилени тестове с функцията, като засега няма информация дали ще намери място в Samsung Galaxy S20. Тук е момента да отбележим, че Quick Share ще позволи на собствениците на смартфони да споделят файлове с другите хора, които се намират в близост до тях. Така могат да извършват трансфери на снимки, видео клипове и други документи. Потребителите ще имат достъп до две основни настройки за споделяне с всички или само с хората от списъка с контакти.

 

 

За разлика от AirDrop, обаче функцията на Samsung ще позволи да ъплоудвате файлове с размер до 1GB в облачната услуга на Samsung. След това можете да ги стриймвате от смарт джаджите със Samsung Smart Things или да ги изтегляне на други устройства. Максималният лимит за пренос на информация за един ден е 2GB. Необходимо е човека, на когото изпращате файлове да включи екрана на своето устройство, за да ги получи. Скоро вероятно ще разберем повече за Samsung Quick Share.

 

Oще от Digital: Технологията с "човешки" изкуствен интелект Neon на Samsung обещава да направи революция в индустрията