Вече ви информирахме, че Samsung официално отложи премиерата на гъвкавия смартфон Galaxy Fold. Toва трудно решение бе провокирано от неочаквани проблеми свързани с дисплея на устройството. Въпреки това компанията продължава да инвестира внушителни средства в разработването на технологията. Последните данни на корейското издание TheBell разкриват, че Samsung Display вече експериментират с нови дизайни на смартфони с гъвкав форм фактор, които се различават от визията на Galaxy Fold.

 

Инженерите на компанията засега са ги кръстили с имената G и S-Type, съобщава mspoweruser. Според данните първият дизайн представлява устройство с два гъвкави екрана, които се сгъват навътре, което наподобява дизайна на Huawei Mate X. От Samsung са искали първоначално да представят подобен смартфон, но са променили мнението си от съображения свързани с това колко лесно може да бъде нарушена цялостта на екрана. Размерите на самият тъчскрийн в този модел са приблизително осем инча.

 

 

Другият прототип е още по-впечатляващ, тъй като се състои от три различни екрана. Ако потребителите ги разгънат ще разполагат с интерактивна повърхност с диагонал от 13 инча. Това ще го превърне в директен конкурент на устройства като iPad Pro. На този етап това са концепции, които още не са намерили място в реални устройства. Все пак данните са категорично доказателство колко заинтересовани са Samsung от технологията и изглежда ще продължат активно да разработват подобни смартфони.

 

от Digital: Какво да очакваме от Samsung в пазара на смартфони с гъвкави дисплеи