Samsung вече разкриха плановете си да продават на пазара две версии на Galaxy Note 10, като по-скъпата конфигурация ще включва и поддръжка на 5G мрежи. Корейският производител също така обмисля идеята да промени своята стратегия, като представи още един модел от серията. В случая става въпрос за бюджетна версия на смартфона, съобщава SamMobile. Тук е момента да отбележим, че за последен път Samsung представиха подобен продукт преди пет години с премиерата на Samsung Galaxy Note 3 Neo.

 

Недостатъчният интерес на потребителите, обаче отказа компанията да представя бюджетна версия на смартфоните. Изглежда, че Samsung смятат да променят мнението си и да позволят на повече хора да се докоснат до подобренията в Galaxy Note 10 при това на по-достъпна цена. Със сигурност премиерата на подобен модел има голям потенциал и може да го превърне в хит сред потребители. Все още не разполагаме с информация за техническите спецификации на бюджетното устройство.

 

 

Най-вероятно Samsung ще запазят отличителната характеристика на гамата, а именно стилусите S Pen. В момента базовата версия на Galaxy Note 10 се продава за $950, докато Galaxy Note 10 5G струва $1110. Предстоящият модел ще е по-евтин и вероятно ще се продава на пазара за приблизително $700-$750. Вградената памет ще е поне 128GB, а операционната система ще е Android 10. Големият въпрос е дали бюджетния модел на Galaxy Note 10 ще има същия процесор или камери.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S11 ще има по-малък отвор за предната камера от Galaxy Note 10