Samsung произвеждат много от хардуерните компоненти на своите смартфони, което им позволява да печелят повече от продажбата им на пазара. Корейският гигант вече е стартирал тестове с прототип на нов процесор, който е базиран на 11-нанометрова FinFET технология. Ако всичко върви по план въпросният чип ще намери място, както в устройствата от най-скъпия ценови сегмент, така и в моделите Galaxy от средния клас. Първите смартфони с него ще са достъпни през 2018г. съобщава PhoneArena.

 

Според официалните данни на Samsung новият 11-нанометров процесор предлага с 15% по-висока производителност, в сравнение с 14nm чипове, които се използват от Galaxy A (2017) моделите, предаде PhoneArena. Потребителите също така могат да очакват смартфоните с новата архитектура да са с до 10% по-тънки, но в същото време да консумират същото количество енергия. Това означава, че следващата серия устройства с мобилния процесор ще се отличава с по-тънки размери и по-бърза скорост.

 

Последните тестове преди масовото производство на 11-нанометровия чип се очаква да стартират в началото на януари. Можем да сме сигурни, че от неговите предимства ще се възползват моделите от гамите Galaxy A, Galaxy J и Galaxy C. Трябва да отбележим, че това е само една стъпка от амбициозния план на Samsung да изпреварят конкурентите си в създаването на 7-нанометрови процесори. В заключение ще отбележим, че подобни технологии няма да са факт преди края на следващата година. 

 

Вижте Samsung ще произвеждат сами графичните процесори за смартфоните Galaxy