Samsung постепенно започнаха да залагат на Infinity-O дисплеите в смартфоните си като алтернативен дизайн на Notch прорезите в горната част, които видяхме първо в iPhone. Концепцията да се вгради предната камера в малък отвор в самия дисплей е доста интересна и е ключов елемент от дизайна на Samsung Galaxy S10. Можем да сме сигурни, че тази иновативна визия ще отличава и другите предложения на компанията в пазара на смартфони, които ще видим през 2019г.

 

Въпреки това Samsung вече планират нови версии на технологията, които напълно да премахнат отворите за предната камера. Корейският производител предвижда бъдеще, в което тези компоненти са вградени в дисплея и дори не е нужно да заемат малкото пространство в горния десен ъгъл на Samsung Galaxy S10. Премиерата на смартфон с подобен дизайн ще изисква поне две години, тъй като преди това е необходимо да се отстранят редица технически затруднения, съобщава TheVerge.

 

Дизайнерите на Samsung вече експериментират с поне четири различни концепции за премахване на сегашния Infinity-O механизъм и позиционирането на предната камера в самия екран. Компанията вече финансира различни проекти, които се надяват да ускорят премиерата на технологията на пазара. Samsung се надяват да изпреварят конкурентите си и да вградят всички компоненти в предната част и да създадат първият смартфон в света с безрамков дисплей  и никакви прорези или дупки в него.

 

Oще от Digital: Гъвкавите дисплеи и 5G технологията ще стимулират продажбите на смартфони през 2019г.