Броени часове ни делят от дългоочакваното Samsung Unpacked събитие, на което ще видим Galaxy S10. Компанията също така подготвя още една изненада за своите потребители, Оказва се, че онлайн магазина за приложения за смартфоните на Samsung, който досега беше достъпен като Galaxy Apps вече ще се казва Galaxy Store. Името не е единствената промяна в онлайн портала, тъй като потребителите веднага ще забележат новия One UI дизайн, предаде АndroidAuthority.

 

Визията му е вдъхновена от интерфейса, с който работят устройствата на Samsung получили ъпдейт към Android Pie. Изчистеният дизайн е гаранция, че потребителите по-лесно ще откриват желаното съдържание и ще навигират в онлайн магазина. Веднага ще ви направи впечатление, че основното меню е преместено от горната в долната част на екрана. Променени са и отделните секции в магазина за мобилни приложения, които  досега бяха Trending, Games, Exclusives, Top и Gear.

 

 

За в бъдеще съдържанието в Galaxy Store вече ще е разделено в следните секции: Home, Games, My Galaxy и Watch. Компанията е променила още иконите и шрифта на текста. Разпространението на ъпдейта към новия онлайн магазин вече е стартирало. Това означава, че в кратки срокове всички потребители ще имат достъп до Galaxy Store. Новата версия на приложението е с големина от около 20МВ и от Samsung се надяват да ни накара да бъдем по-активни в изтеглянето на приложения.

 

Още от Digital: Samsung разработват холограмен смартфон