Samsung Electronics представиха официално четири нови камера сензора с ISOCELL технологията, които са предназначени за премиум смартфоните. Всеки един от модулите има различна резолюция, но еднакви размери от 0.7 микрометра. Най-атрактивното предложение е 108-мегапикселовия ISOCELL HM2. 

Следващият атрактивен сензор в портфолиото на Samsung Electronics се казва ISOCELL GW3 и предлагат 64 мегапикселова резолюция. Другите два 0.7-микрометрови камера модули за смартфони са 48-мегапикселовия ISOCELL GM5 и 32-мегапикселовия ISOCELL JD1.

Малките размери на сензорите ще подобри допълнително камерите, които ще предложат много повече функционалности, но запазват ултратънкия дизайн на смартфоните. Потребителите могат да очакват с 15% по-малки размери, в сравнение с предходната генерация от 0.7-микрометрови сензори с технологията ISOCELL.

Инженерите на Samsung също така са редуцирали височината на камера модулите с допълнителни 10%. Компактните размери предоставят по-голяма свобода на производителите.

 

 

Новото поколение камери за смартфони на Samsung Electronics са базирани на ISOCELL Plus и Smart-ISО, които са специално оптимизирани за размерите на ISOCELL HM2 ISOCELL GM5,  ISOCELL GW3 и ISOCELL JD1. Специални алгоритми се грижат за интелигентното пренасочване на светлината и ISO стойностите. 

Samsung ISOCELL HM2 е третата камера със 108-мегапикселова резолюция на Samsung след HMX и HM1. Новият модул вече поддържа Super PD системата за по-бърз Phase Detecting Autofocus и използва " Nine Pixel-Binning" технология и трикратно мащабиране. 

В същото време 64-мегапикселовия ISOCELL GW3 е предназначен за масовите смартфони от средния клас и използва последните иновации в Tetracell и Smart-ISO технологиите. За постигането на максимално реалистични цветове на кадрите се грижи и електронна система за оптична стабилизация на изображенията. Камерата може да снима 4K видео със 60 кадъра в секунда. 

Обновеният 48-мегаписелов ISOCELL GM5 е ефективно предложение в сегмента на широкоъгълните сензори, който е оптимизиран за HDR видео.

 

Още от Digital: Samsung представи 50MP камера сензор за смартфони с бърз автофокус и технологията DualPixel