Бъдещите смартфони на Samsung ще предложат скорост за четене и запис на информация, която е съизмерима с тази на ултратънките лаптопи. Това ще е възможно, тъй като корейския гигант официално потвърди, че стартира производството на нова серия 512GB флаш памет с технологията eUFC 3.0. Водещото им предимство е свързано със скоростта, тъй като модулите ще предложат два пъти по-висока производителност от eUFC 2.1, предаде Engadget.

 

Oт компанията потвърдиха, че са стартирали масовото произвoдство на eUFC 3.0 флаш памет, която ще се използва от смартфоните още преди края на годината. Samsung уточниха, че потребителите ще могат да изпратят филм с Full HD резолюция от смартфон с eUFC 3.0 памет до компютъра за около три секунди, което е доста впечатляващо. Компанията смята, че това превръща модулите в подходящо решение за премиум устройствата с Android.

 

 

Скоростта за четене на информация при новите модули достига до 2100МВps, докато при запис тази стойност е 410MBps. Плановете на Samsung предвиждат да доставят и eUFC 3.0 модули със 128GB. Ако всичко върви по план през втората половина на годината ще стартира масовото производство и на 256GB и 1TB флаш памет с новата технология. Това ще направи смартфоните с Android още по-атрактивни за потребителите в края на 2019г.

 

Още от Digital: Samsung представиха първата в света 1ТВ eUFS памет за смартфони