Не е тайна, че виртуалната реалност е основен акцент тази година на изложението MWC 2016. Samsung продължава да променя разбирането за това какво е възможно по отношение на хардуера, софтуера и услугите, за да създаде устройства, които подобряват начините, по който потребителите се свързват, споделят и организират своето всекидневие. Ето защо представиха  Gear 360, камера за виртуална реалност, която позволява на потребителите лесно да създават, гледат и споделят любимите си преживявания чрез видео и снимки. Gear 360 е съвместима с избрани смартфони на Samsung, включително новите модели Galaxy S7 и Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge и Galaxy S6.

 

Камерата е снабдена с две лещи тип  „рибешко око“ , които имат 15MP сензор и така позволяват запис на съдържание във висока резолюция (3840×1920) и 360 градуса. Комбинирани двете лещи позволяват заснемането на 30MP снимки. Потребителите могат също да правят 180-градусови видео клипове и снимки, като използват само едната страна на камерата.  Gear 360 е създадена за пътувания, семейни събирания и всички дейности, които предлагат запомнящо се визуално преживяване.

 

 

Gear 360 има лек и компактен сферичен дизайн, което увеличава нейната мобилност както при употреба в движение, така и при снимане в затворени помещения. Gear 360 се предлага с удобен статив и е съвместима с широк набор от аксесоари и стойки, които са налични в момента на пазара.

 

Когато Gear 360 се синхронизира със смартфон на Samsung, потребителите могат да преглеждат съдържанието в реално време, още докато записват. Gear 360 автоматично прави записваното съдържание достъпно на смартфоните на потребителите или неговото директно споделяне в социални мрежи, включително Google Street View. Gear 360 ще бъде пусната в продажба от второто тримесечие на 2016 г., в избрани страни.