Samsung вече са насочили усилия към разработването на сгъваеми дисплеи и се надяват да станат първата компания, която ще представи смартфон с подобен дизайн. Можем да сме сигурни, че ако успеят това може да се превърне в следващата голяма иновация в индустрията. Създаването на устройство с такъв дизайн е огромно техническо предизвикателство. Все пак от Samsung са оптимистични относно бъдещето на тази технология в пазара на смартфони, съобщава PhoneArena.

 

Шефът на мобилната дивизия на Samsung, Донгжин Кох потвърди, че първото устройство Galaxy със сгъваем дисплей ще е налично още през 2018г.. Все още не знаем допълнителни детайли за смартфона освен, че ще има панел, който може да се огъва. Предстои да видим как този дизайн ще се отрази на размерите на устройството и най-вече на неговата дебелина. Aко Samsung открият как да се справят с този проблеми могат в дългосрочен план да сe превърнат в недостижим лидер в пазара на смартфони.

 

Компанията ще разчита все повече на своята услуга с изкуствен интелект Bixby. През следващата година виртуалния асистент ще се използва от много повече продукти на Samsung. Припомняме ви, че тогава ни очаква премиерата на нов смарт високоговорител, който се разработва съвместно с Harmon. Въпросното устройство е проектирано като конкурент на Google Home и Amazon Echo Show. По всичко личи, че корейския производител планира да навлезе в много нови ниши през 2018г.

 

Вижте сгъваемите смартфони ще са реалност до няколко години