Samsung потвърди, че има проблем с ефективността и сигурността на сензора за пръстови отпечатъци в Galaxy S10. Оказва се, че е възможно той да бъде „излъган“ чрез добавянето на протектор за дисплея, съобщава TechCrunch. Това позволява телефонът да бъде отключен дори и с пръстов отпечатък, който не е въведен в него.

 

Samsung казва, че е наясно с проблема и работи по неговото отстраняване. Проблемът може да бъде решен чрез софтуерен ъпдейт и няма да е нужно да се правят някакви допълнителни промени по устройството. Samsung планира да пусне ъдейта скоро, но все още няма конкретен срок. До тогава се препоръчва на поребителите да използват някоя от другите технологии за идентификация, които предлага S10.

 

Galaxy S10 използва ултразвуков сензор за пръстови отпечатъци, който е под дисплея. Той разчита 3D контурите на пръстовия отпечатък и това го прави по-сигурен от традиционните сензори. Дори има и сертификат от FIDO за висока сигурност. Въпреки това добавянето на евтин протектор за дисплея може да се окаже достатъчно, за да го „излъже“. Това не се случва с всеки протектор, но въпреки това се препоръчва сензорът да не се използва, докато Samsung не пусне ъдптейта.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S10 Lite ще се продава в три различни цвята