Samsung продължават да водят ожесточена конкуренция за глобална доминация в пазара на телевизори с LG. Компанията вече експериментира с няколко иновативни идеи за дизайнерски проблеми, с които иска да изненада потребителите. Вероятно най-интересният проект е свързан със създаването на устройство, което може да функционира без никакви кабели. Тази концепция вече е патентована от Samsung, а документите за регистрацията разкриват малко повече детайли за този модел.

 

Дизайнерите на компанията възнамеряват да използват безжичен предавател на енергия, който ще позволи на телевизора да работи без кабели. Вграждането на този компонент ще позволи самите сигнали да се пренасят през цялото помещение и да достигнат и до самия телевизор, съобщава TechRadar. Така устройството буквално ще се слее с интериора на интелигентните домове. Първоначалните скици показват, че безжичния предaвател изглежда като магнитна лента,която се прикрепва към задната част на корпуса. 

 

 

Разполагането на приемника в задната част позволява на самото устройство да има ултратънки размери и позволява дисплея да изпълни цялото пространство отпред. Samsung дори обмислят използването на втори подобен компонент, който да е включен в електрическата мрежа и от разстояние да подпомага работата на другия приемник. При всички положения концепцията им е доста интересна и има потенциала да се хареса на много хора. 

 

Oще от Digital: Пет нови технологии в телевизорите, които е добре да познаваме