Вече ви информирахме, че Samsung са все по-близо до премиерата на първия смартфон със сгъваем дисплей. Това е технология, в която компанията инвестира сериозни средства, но все още се нуждае от време, за да представи подобен продукт. Samsung експериментират с различни дизайни и патентоваха на свое име интересен прототип на смартфон, който има два сгъваеми дисплея, които могат да се превърнат в един по-голям модел. Форм фактор, който ще превърне устройството в подходящ избор за геймърите.

 

 

Иновативният дизайн на смартфона наподобява начина, по който изглежда конзолата Nintendo 3DS. Информацията около патента разкрива също, че прототипа предлага и опция да използвате стилус S Pen върху двата тъчскрийна, предаде gsmarena. Тази функция ще е полезна за хората, които рисуват или се занимават с графичен дизайн, тъй като няма да закриват това, над което работят с ръката си, заради малкия дисплей. Двете части на устройството имат собствени камери и микрофони.

 

 

Eдинственото друго нещо, което знаем за този модел на Samsung е, че ще работи с Android. Уникалният дизайн ще превърне сгъваемия смартфон в подходящо решение не само за игри, но също и за мултитаскинг. Все още не разполагаме с детайли за батерия, процесор и други ключови технически спецификации. Премиерата на подобно устройство определено има потенциала да създаде изцяло нова пазарна ниша в технологичната индустрия, която Samsung ще се опита да доминира.

 

Вижте кога смартфоните със сгъваеми дисплеи ще се превърнат в реалност