Корейският производител е регистрирал на свое име търговска марка с името Black Seal Technology пред патентните органи на ЕС. Любопитен факт е, че Samsung са се съгласили да платят допълнителна сума, за да ускорят целия процес и да получат по-бързо правото да използват това име в бъдещите си устройства. Всъщност под името Black Seal се крие нова LED технология, която е предназначен за телевизори и компютърни монитори. Това е модерен метод, който обхваща целия спектър от приложения на LED дисплеите.

 

Документите свързани с патента описват химически процес на производство на екраните със или без вграждане на допълнително покритие. Вероятно идеята на Samsung е новата им технология да намери приложение в бъдещата им серия QLED телевизори, които се радват на голяма популярност в световен мащаб. Успоредно с това Black Seal ще предложи ефективно и достъпно решение на сегашните проблеми на LED дисплеите, съобщава AndroidHeadlines. Технологията ще се използва предимно от бюджетни устройства.

 

 

Основната причина е, че в премиум сегмента от Samsung залагат предимно на много по-добрите OLED дисплеи. Фактът, че Black Seal е оптимизирана и за монитори означава, че е комплексно решение, което ще се използва и от другите мобилни джаджи на компанията. На този етап не са достъпни повече детайли за подобренията в тази технология. Събитията около Samsung ще бъдат доста динамични в следващите седмици и вероятно скоро ще разберем още информация за  Black Seal.

 

Още от Digital: Samsung 4K Wall телевизорите с технологията Micrо LED ще се предлагат в 75" и 219" размери