Samsung продължават да са доминиращ фактор в пазара на смартфони с Android и вече експериментират с редица интересни нови технологии. Корейският производител е регистрирал на свое име патент на устройство, чиито дизайн не сме виждали досега в индустрията. Причината е, че документите описват смартфон, който има не един или два, а цели три сензорни дисплея. Концепцията предвижда модела да има класическия "Clamshell" дизайн, който бе доста популярен в миналото.

 

 

Самият патент е входиран в Корейската служба за интелектуална собственост (КIPO) преди няколко седмици. За да постигнат този ефект Samsung възнамеряват да създадат устройство, което има три отделни дисплея. Всеки един от панелите може да се плъзга и показва в лявата и дясната част, като те са допълнени от специален механизъм, който ги движи на 180 градуса. В долната част на рамката има пространство с кръгъл бутон, което свързва физически екраните.

 

 

Благодарение на снимки на LetsGoDigital можем да си представим по най-добър начин как ще изглежда подобен смартфон. При всички положения идеята на Samsung е уникална, тъй като не сме виждали досега дизайн, включва три отделни екрана. Потребителите биха имали възможността да ги разтварят и прибират по същия начин като ветрило, както и да виждат различно съдържание на всеки един от екраните. Засега това е само футуристична концепция, която не знаем дали ще стане реалност.

 

Още от Digital: Как ще се казват новите 5G смартфони на Samsung