Днес е популярно всички да говорят за шлемовете за виртуална реалност. На пазара тези устройства вече са десетки - Oculus Rift, Samsung Gear VR, HTC Vive, AMD Sulon Q, Sony PlayStation VR и дори руският VRD.

 

 

Това обаче не пречи технологичните гиганти да мислят за бъдещето и вече да работят върху нови технологии. За това говори и интересна информация която намерихме в Корейският патентен регистър за интелектуална собственост Kipris. В нея става ясно, че Samsung са патентовали Smart леща която ще проектира информация пред очите ни и има вградена камера. Като кадрите от нея ще се прехвърлят безжично директно върху смартфона или таблета в джоба ви.

 

 

Това обаче не е чак такава новост, още преди години Google съобщиха, че работят по подобен проект в който Smart лещите имат за цел да помогнат на хора страдащи от захарен диабет при който едно от последствията е нарушаването на зрението. Дали и кога ще видим подобно Smart устройство в продажба, предстои да разберем в близкото или пък далечното бъдеще.

 

Вижте още: Камерата в Android смартфони и таблети ще разпознава предмети в снимката