Samsung официално потвърдиха, че спират да произвеждат и представят смартфони с бранда Galaxy J. За в бъдеще потребителите ще трябва да се фокусират към по-атрактивните и изгодни предложения от серията Galaxy A. Новите модели от гамата предлагат Infinity Display екрани, впечатляващи камери, вградени сензори за отпечатък в екрана и дълъг живот на батерията. Корейският производител публикува и видео, с което акцентира върху предимствата на смартфоните Galaxy A със слогана “Built for the Era of Live”

 

Eдна от причините за спирането на Galaxy J е свързана с объркването на потребителите от поддържането на толкова много продуктови категории. По този начин вече ще имаме избор от три серии в различните ценови сегменти: Galaxy M, Galaxy A и Galaxy S. Tрябва да отбележим също, че Samsung не се отказват от бранда Galaxy J заради проблеми с популярността му, тъй като това е една от най-успешните серии на компанията. Вместо това Galaxy J се слива с Galaxy A в една гама, която ще ни предложи още повече възможности.

 

 

Добре е да знаете, че всички настоящи устройства Galaxy J ще продължат да получават бъдещи софтуерни ъпдейти, както досега. Припомняме ви също, че Samsung представиха пет смартфона с бранда Galaxy A, като вече работят над поне още три модела от серията. По всичко личи, че компанията ще се насочи предимно към средния ценови клас, за да генерира приходи в мобилната индустрия през 2019г. Времето ще покаже дали сливането на двете серии ще бъде успешно бизнес решение за Samsung. 

 

Още от Digital: Най-добрите смартфони на Samsung за всички времена