Samsung разкриха повече детайли за влиянието на епидемията от коронавирус върху бизнес стратегията им. Корейският производител потвърди, че очаква спад в продажбите на смартфони и потребителска електроника в следващите месеци. Успоредно с това Samsung прогнозират, че високото търсене на центрове за данни ще стимулира възстановяването на пазарите за памет модули в индустрията. Търговската война между САЩ и Китай също има силно отражение върху бизнеса на компанията през 2020г.

 

Световният пазар на смартфони се очакваше да отбележи ръст през тази година, но разпространението на Covid-19 ще се отрази негативно на тази тенденция. Все пак навлизането на 5G мрежите се очаква да провокира интереса и търсенето на потребителите, особено през втората половина на годината. Ситуацията ще бъде по-различна при NAND и флаш паметта, които съставляват около 50% от оперативната печалба на Samsung. Високото търсене ще стимулира продажбите на този хардуер през 2020г.

 

Водещите производители се очаква да се фокусират върху ъпгрейдването на настоящи съоръжения, а не върху увеличаване на производствения капацитет през годината. Samsung също така изразиха увереност, че инвестициите от центровете за данни и новите възможности в области като 5G, безжични мрежи и автомобили да стимулират продажбите на памет модули през 2020г. Все пак компанията увери своите акционери, че следи отблизо развитието на епидемията, тъй като има потенциал да промени плановете им през годината.

 

Още от Digital: Samsung ще продават ултратънките стъкла за гъвкави дисплеи на други производители