Samsung са лидер в производството на смартфони и компания, която усеща в най-силна степен последиците от стагнацията в този сегмент. Въпреки това корейският производител успя да постигне няколко впечатляващи рекорда през изминалата година, които по най-добър начин илюстрират влиянието им в индустрията. Доброто представяне на Sаmsung, обаче не оказва отражение върху финансовите им показатели за периода октомври-декември 2018г., предаде Mashable.

 

Oфициалните данни разкриват, че oперативната печалба на Samsung за съответния период достига до $9.6 млрд., което е доста по-ниска стойност от прогнозираните $12.3 млрд. Общите приходи за тримесечието също са под първоначалните прогнози на анализаторите, които очакваха $56.6 млрд. вместо декларираните $52.3 млрд. От своя страна това е спад от съответно 38% и 10%, в сравнение с предходното тримесечие. Печалбата на годишна база намаляват с 28.7%, а приходите с малко над 10% 

 

 

Основният фактор, който е оказал негативно влияние върху финансовото представяне на компанията за тримесечието е бизнеса им с памет модули. Tрадиционно продажбите в този сегмент компенсират слабото търсене сред смартфоните. Неочакваните процеси са причинени от търговската война между САЩ и Kитай, която вече принуди и Аpple да намалят прогнозите за приходите си за тримесечието. Samsung очакват ситуацията да се стабилизира през втората половина на 2019г.

 

Още от Digital: Най-добрите смартфони на Samsung за всички времена