Стратегията на Samsung в пазара на смартфони е свързана с представянето на две устройства в премиум сегмента в рамките на една година. Традиционно през февруари или март е премиерата на нов представител на Galaxy S серията, а през август или септември следващия Galaxy Note. Настоящата година също не е изключение и вече видяхме Samsung Galaxy S10, както и Galaxy Note 10. Съществува голяма вероятност ситуацията да се промени през 2020г.

 

Корейският производител все още не е взел окончателно решение как ще се казва следващият им флагман в сегмента на смартфоните. Samsung Galaxy S11 може да не е най-доброто решение от маркетингова гледна точка. От една страна наименованието е твърде дълго, а от друга е добър момент Samsung да комбинират двете си премиум серии от устройства в една нова гама. Подобни идеи вече са обсъждани от високопоставените служители на компанията.

 

 

Популярният блогър @evleaks твърди, че разговорите по темата продължават с пълна сила, цитирайки "солиден източник", който е близък до Samsung. Това означава, че още през следващата година може да бъде сложен край на серията Galaxy Note, която вероятно ще бъде заместена от гъвкавите смартфони на компанията. Вместо това в началото на годината ще видим флагман от серията Galaxy S, който вече включва поддръжка на "S Pen" стилусите.

 

Още от Digital: Как ще се казват новите 5G смартфони на Samsung