Samsung продължават да предлагат атрактивно портфолио от премиум смартфони, които са разделени в две категории: Galaxy S и Galaxy Note. Стратегията на компанията включва премиерата на флагмани от сериите през първото и тримесечие на годината. По този начин Samsung успяват да се конкурират успешно с Apple и другите водещи производители с Android. Корейският производител също така проявява интерес към гъвкавите смартфони и вече показаха своята концепция за подобно устройство с иновативния Galaxy Fold.

 


Нови данни от патент на Samsung разкрива желанието на компанията да разработят Galaxy Fold, който е оптимизиран за работа със стилусите S Pen. В момента това е една от най-отличителните характеристики на гамата Galaxy Note. Toзи модел на практика може да доведе до сливането на двете серии в един бранд, който предлага най-добрите функции от от бизнес смартфоните и гъвкавите устройства Galaxy Fold, съобщава GizmoChina. Предстоящото устройство също така ще включва поддръжка и на функцията Air Gestures.

 

 

Скиците в патента разкриват визията на устройство, което има "Clamshell" дизайн и може да се сгъва в средата, като така предоставя повече пространство за използване на стилуса. Samsung работят над функция, която позволява лесно да прехвърляте съдържание и икони между двата панела. Компанията трябва първо да се справи с неочакваните проблеми, които забавиха премиерата на Galaxy Fold преди да представят подобно устройство на пазара. Няма да нни за техническите характеристики.


Още от Digital: Samsung Galaxy S11 ще бъде представен нa 18 февруари 2020г.