Samsung вече демонстрираха как изглежда първият им смартфон с гъвкав дисплей, който се казва Galaxy Fold. Това е изцяло нова пазарна ниша, към която скоро ще се присъединят и другите водещи производители. Корейските медии твърдят, че Samsung Display вече са започнали да изпращат прототипи на дисплеи за смартфони с гъвкав дизайн до Apple и Google. Данните разкриват, че големината на тези панели е 7.2 инча, което е с 0.1" по-ниска стойност, в сравнение с характеристиките на Samsung Galaxy Fold.

 

 

Toва означава, че има голяма вероятност следващото поколение на Google Pixel или iPhone да предложи сериозна промяна в дизайна. Ако Samsung сключат партньорства с Apple и Google със сигурност гъвкавите дисплеи ще се превърнат в най-интересния тренд в мобилната индустрия през годината. Следващата генерация на устройствата се очаква през есента, което означава, че компаниите разполагат с достатъчно време да проведат нужните тестове с екраните на Samsung Display, съобщава AndroidPit.

 

 

Все пак анализаторите смятат, че Apple и Google ще бъдат много внимателни с тази технология и няма да прибързват с премиерата на първите продукти, които я използват. Двете компании също така ще изчакат и реакцията на самите потребители преди да представят официално смартфони с гъвкави дисплеи. При всички положения, обаче можем да кажем, че тази иновация ще предизвика една от най-големите промени в дизайна на смартфоните от премиерата на първия iPhone досега.

 

Още от Digital: Пет неща, които трябва да знаем за гъвкавите дисплеи