Собствениците на смартфони Galaxy могат да се възползват от услугата за мобилни плащания Samsung Pay и да извършват покупки, докато са в движение. Teхнологиите допринесоха за доста иновации, които улесняват шопинга от смартфоните. Samsung има активно участие в този процес и сега потвърдиха, че ще си партнират с експерти на Mastercard в любопитен проект.

Samsung планират да произведат кредитна карта от ново поколение, която използва биометрични технологии за максимална сигурност. Пластиката ще е оборудвана с вграден сензор за пръстов отпечатък и ще бъде разработвана от System LSI Business дивизията на Samsung, Маstercard и Samsung Card. Интеграцията на биометричен компонент в кредитната карта е интересно решение.

От Mastercard и Samsung са убедени, че това е не само по-бърз, но също по-удобен и сигурен начин за извършване на плащания, съобщава SlashGear. Допълнителни детайли засега не са известни, но може да очакваме най-модерните технологични решения да бъдат застъпени в умната кредитна карта на бъдещето.

 

 

Корейският производител разработва чипсет, който ще интегрира няколко микрочипа, които предлагат по-висока степен на сигурност от конкурентната технология на Mastercard. Потребителите ще извършват едновременно по-безопасни трансфери, а от друга ще се намалят физическите точки за контакт.

Сензорите за пръстов отпечатък ще се сканират на самата карта, което премахва нуждата от допир на терминал или друго външно устройство. Пластиката ще е съвместима с настоящата система за удостоверяване нa Mastercard, което допълнително ще улеснява потребителите.

Финансовата подкрепа ще се осигурява от Samsung Card - собственост на най-голямата кредитна компания в Южна Корея, Samsung Life Insurance.

 

Още от Digital:  Бъдещето на дебитните и кредитните карти (Видео)