Samsung и Huawei са най-големите производители на смартфони и конкуренцията между тях ще продължи с пълна сила и през 2019г. Компаниите не само се съревновават да привлекат вниманието на потребителите, но също така заведоха дела помежду си, с които се обвиняват в неправомерно използване на патенти. Делата се разглеждат от властите в САЩ и Китай вече повече от три години. Много скоро, обаче на този спор ще бъде сложен край. 

 

Нова информация на SamMobile разкрива, че Samsung и Huawei са постигнали извънсъдебно споразумение, което регламентира отношението им. Това означава, че двете компании снемат претенциите си и ще прекратят заведените дела. Конкретните параметри на споразумението не са известни, но все пак Samsung и Huawei са намерили общ език и за в бъдеще ще използват иновативните си технологии без това да води до финансови санкции. 

 

 

Със сигурност регламентирането на отношенията между тях е добра новина за потребителите, тъй като ще доведе до навлизането на по-добри смартфони с Android. В следващите месеци ще бъде внесена официално и необходимата документация, която да прекрати разглеждането на двете обвинения. По този начин Samsung и Huawei ще могат да се фокусират върху разработването на по-добри и иновативни мобилни устройства. Все още не знаем дали параметрите на споразумението ще станат публични.

 

Oще от Digital: DxOMark дадоха същата оценка на Samsung Galaxy S10+, колкото на Huawei Mate 20 Pro и P20 Pro