Samsung активно работят върху наследника на смарт часовника Gear S3, който се разработва с кодовото име Galileo. Устройството ще бъде представено преди края на настоящото тримесечие и се очаква това да стане заедно с Galaxy Note 9. Припомняме ви, че смартфона ще бъде показан за първи път на 9 август. В интернет бе публикувана нова информация, която разкрива, че Samsung Gear S4 ще предложи по-дълъг живот на батерията, спрямо своя предшественик. 

 

Корейският производител възнамерява да използва по-мощна батерия със заряд от 470mAh в новия смарт часовник, което е увеличение от 24% спрямо Gear S3, информира SamMobile. Teхническите спецификации засега остават обвити в мистерия. Големият въпрос е дали смарт часовника ще работи под управлението на Wear OS или вместо това Samsung ще заложат на собствената платформа Tizen OS. Дизайнът на Gear S4 едва ли ще е по-различен от този на предходното поколение на устройството.  

 

Потребителите ще имат възможността да избират между версии с поддръжка за LTE и Wi-Fi мрежи. Дългият живот на батерията винаги е бил отличителна характеристика на Gear S серията и изглежда, че новия модел ще продължи тази традиция. Остава само да разберем кога и на каква цена ще стартират продажбите на устройството на европейския пазар. По всичко личи, че потребителите ще разполагат с множество възможности за избор на умни часовници през последните месеци на годината.

 

Още от Digital: Изобретиха смарт часовник с неизчерпаем живот на батерията