Gear S2 беше официално представен по време на IFA 2015 Берлин, тогава екипът на Digital.bg се докосна за първи път до това високотехнологично бижу. От днес то вече е в България. Можете да направите предварителна поръчка, а цената е около 600лв.  

 

Дизайн

По всичко личи, че при Gear S2, Samsung са заложили сериозно на дизайн. Той е много по-различен от всички предходни Smart часовници на бранда. Имаме както спортни варианти с няколко различни типа гумени каишки и силует на корпуса, така и елегантен кожен часовник който би бил подходящ за улегнали бизнес потребители. Реално Gear S2 е универсален – подходящ е за всеки, дори и за дамите които както знаем, често имат проблем с унисекс часовниците заради тъничките си китки и фини ръце. Samsung са помислили и за това, в базовата окомплектовка на часовника влиза и втора каишка с по-малък размер.

 

 

Тук е момента да отбележим нещо практично – каишките се монтират с помощта на патент, така че можете реално да сложите последствие на Gear S2 каквато каишка харесвате. Също по отношение на персонализациите – ето как можете да смените не само тапета на дисплея, но и да изберете най-подходящият модел, размер и цвят на стрелките, както и какво и къде да се показва. Браво на Samsung за варианта в който Gear S2 се превръща в скелетон часовник – много добро решение с което ще спечелят доста фенове на нестандартният дизайн. Реално в един часовник, вие имате неограничен брой различни които да допълват колекцията ви.

 

 

Ако предните поколения умни часовници на Samsung бяха ограничени да работят само с определени устройства на бранда, то този ни дава волята да го свържем не само с всякакви Android смартфони и фаблети, но и с такива под iOS. Платформата тук е Tizen, а интерфейсът дело на шведите от Topp. Екип в който участват хора създали първият Android и BlackBerry OS 10. Защо Tizen при Gear S2 е по-различен от всичко друго което сме виждали до момента – основно заради активната рамка около дисплея която много хора наричат просто пръстен, но за тези които разбират от ръчни часовници, пръстенът се казва безел. При Gear S2 той в комбинация с тъчскрийна дават на устройството максимална функционалност. Нека разгледаме и малко по-подробно някои от функциите на 24/7 личният асистент на Samsung.

 

 

Gear S2 има вграден пулсомер, който при свързване на часовника към смартфона ви се комбинира с GPS-а му и прави максимално точен мониторинг в S Health приложението. Така можете да разберете не само какво разстояние сте изминали, но реални калории, постигнати цели и какво трябва да промените, за да сте здрави.

 

 

Друга функционалност са SMS съобщенията или имейлите – всичко което получавате на телефона си се вижда и тук. Така няма да пропуснете важна за вас информация – като например изтичането на предплатената от вас Синя зона за паркиране…сами знаете едно по-късно виждане на съобщението, колко финанси и нерви ще ви коства последствие. Хубавото в случая е, че чрез Gear S2 можете и да отговорите на съобщението, така ще продължите за още един час платеното паркиране.

 

GPS Навигация

Smart часовникът може да се използва и за директна навигация при движение из града, като едновременно с това можете да следите и промените в метеорологичните условия.

 

 

И не на последно място по важност – край на загубените смартфони. Часовникът има функция чрез която при активация се свързва към телефона ви и той започва да свети и звъни, като по този начин показва къде около вас се намира.

 

Ако искате да разберете повече технически спецификации за 24/7 личният асистент на Samsung, можете да изгледате нашето видео ревю на Smart часовници Samsung Gear S2 3G и Gear S2 Classic